Design

Klidný knihovní dům v lesích Brazílie

Klidný knihovní dům v lesích Brazílie



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zralé stromy se táhnou ke slunci v zeleném prostoru, který se shluky kolem Casa Biblioteca, domov učenců. Prosklený dům má veškerou krásu, kterou tato brazilská krajina může nabídnout, vděčně pohlcuje zářivý výhled na celou jeho stopu 200 metrů čtverečních. Toto jedinečné místo bylo navrženo jako uklidňující útočiště, kde majitel mohl tiše číst a rozjímat, zatímco je ponořen do přírody, daleko od tempa brazilského metropolitní hlučnosti. Budova navržená společností Atelier Branco Arquitetura je stupňovitá stavba, která se tyčí nad třemi rovinami, aby se přizpůsobila tichému svahu v malém městečku Vinhedo.

  • 1 |
Z jedné strany proskleněného domu na druhou je možné vidět až na druhou, takže struktura se v krajině vůbec neobjevuje. Zelený listový výhled a sluneční svit se prolétají, jako by se nacházely v jednom vnitřním obytném prostoru.

  • 2 |
Na travnatém svahu stoupá vnější schodiště. Díky venkovním schodům je výstup na vrchol budovy snadný a klidný.

  • 3 |
Prosklený obývací pokoj je dvojitý výškový objem pod plochou střechou. Stejná plochá střecha pokračuje až k zadní části pozemku přes dvě další patra nástupiště se vzestupnou výškou.

  • 4 |
Majitel je renomovaným učencem dějin politického myšlení. Požádal o design tohoto neuspěchaného ústupu, který by sloužil jako útočiště mezi São Paulem a Státní univerzitou v Campinas, na kterém od 80. let zastával učitelské funkce. Uvnitř kontemplativního úkrytu slouží moderní nábytek z poloviny století pro otevřený vzdušný obývací pokoj. Jídelní souprava stojí na jedné straně nejspodnějšího patra a druhá obývací místnost s moderní pohovkou z poloviny století.

  • 5 |
Na podlaze uprostřed plošiny je houpací křeslo umístěno tak, aby hledělo na bujnou vegetaci, aby se mezi listy ztratilo zamyšlení.

  • 6 |
Tradiční houpací křeslo sedí na opačné straně stejné úrovně podlahy. Neobvyklý design židle s vysokým opěradlem je propracovatelný slunečním světlem a zeleným výhledem.

  • 7 |
S nedostatkem pevných zdí jsou elektrické body umístěny naplocho v dřevěných podlahách.

  • 8 |
Dřevěné schody, které dávají krátký nástup do dalšího podlažního patra domu, jsou zabudovány do designu dřevěné zakázkové knihovny. Mezi figurami je umístěna figurka ptáka a další sochy.

  • 10 |
Struktura byla vytvořena téměř výhradně z litého betonu in situ, s důrazem na detaily a konstrukční fenomén, které jsou charakteristické pro projekty společnosti Atelier Branco. Zakládající členové společností Atelier Branco, Matteo Arnone a Pep Pons, kteří byli založeni v roce 2012, vytvořili portfolio nábytku a vybavení, profesionálních kancelářských prostor a komerčních showroomů a rezidenčních projektů po celé Brazílii.

  • 11 |
Sprchový kout je ve stinné a klidné zóně, ideální pro toto místo snění.

  • 12 |
Tento majestátní dům se vrací zpět do svahu a ztělesňuje pozorný výzkum architektonické podoby.

  • 13 |
Vnější schodiště se tyčí po obou stranách pozemku, spojené úzkými terasami na rovinách, a tvoří tak jednu úplnou kruhovou terasu.

  • 14 |
Jednoduchý exteriér tiše spočívá mezi stromy.

  • 15 |
Okenní rámy se kříží neskrývaným a asymetrickým způsobem ve zvlněných výškách a měnících se šířkách.

  • 16 |
Kovové okenní rámy a betonové nosné sloupy jsou udržovány co nejužší, aby nenarušovaly spojení s venkovním venkovním prostorem.

  • 17 |
Plochá střecha se spojuje s vrcholem zeleného kopce v zadní části domu, kde vzkvétá více stromů.

  • 18 |
Paluba pokrývá celou plochu velké ploché střechy a poskytuje otevřený prostor pro posezení pod oblohou a sluncem. Tyčící se zralé stromy poskytují na jedné polovině exponované paluby nějaký blažený stín.

  • 19 |
Dva lavičky sedí naproti sobě na střešní palubě a poskytují místo k sezení a čtení venku, nebo v noci ležet a dívat se na hvězdy.

  • 20 |
Kolem okapové hrany ploché horní střechy teče široká vodní cesta.

  • 21 |
Schody vedou dolů z vrcholu kopce dovnitř domu.

  • 22 |
Vodní cesta kolem střechy odráží oblohu a mraky.

  • 23 |
Architektonický výkres znázorňující terén.

  • 24 |
Střešní terasa.

  • 25 |
Půdorys ilustrující dvě soukromé ložnice v zadní části domu, umístěné na třetí nejvyšší úrovni, každá s vlastní koupelnou s vlastním příslušenstvím. Na straně domu je také toaleta, ke které je přístup z jednoho z venkovních schodišť.

  • 26 |
Výkres řezu znázorňující vzestup tří úrovní plošin uvnitř domu na svahu. Hlavní obývací část s obývacím pokojem a jídelnou je umístěna na nejnižší úrovni; uprostřed rozjímání a příležitostná pracovní plocha; ložnice a koupelny se spojí nahoře.

  • 27 |
Boční pohled znázorňující design vnějšího schodiště až na vrchol kopce.

  • 28 |
Boční pohled znázorňující design vnějšího schodiště na opačné straně domu.

  • 29 |
Skleněná přední strana domu na úpatí kopce.

  • 30 |
Fasáda domu a střešní nosníky protékající celou hloubkou domu. Tento obrázek také ilustruje vnitřní schodiště, které prochází přímo středem obytného prostoru na každé úrovni, a rozděluje dvě dvoulůžkové ložnice a koupelny.


Doporučená četba:
Inspirace pro návrh spisovatelského domova
50 nejlepších čtenářských koutků, které jsme kdy narazili
Obývací pokoje pro milovníky knih


Podívejte se na video: The Good the Bad and the Ugly Main Theme Ennio Morricone (Srpen 2022).