Design

Studio Loft, které je domovem a galerií umění

Studio Loft, které je domovem a galerií umění



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nachází se v klidné ulici, která je rovnoběžná s rušným bulvárem v Alsancaku, jedné z nejlidnatějších čtvrtí Turecka v Izmiru. Původně požadoval, aby se přízemí a horní patro této budovy (která je součástí pětipatrového bytového domu) proměnila pouze ve vyhrazené fotografické studio. V průběhu procesu navrhování týmy klientů a architektů Zaas a Yerce reimaginovaly prostor a souhlasily, že by to mohlo jít nad rámec pouhého studia. Konečným výsledkem je jedinečné místo, které zahrnuje domov, profesionální fotografické studio a veřejnou galerii umění.

  • 1 |
Nachází se v zadní části prvního patra a má soukromý obývací prostor. Stropní televizní držák umožňuje zavěšení televizoru s plochou obrazovkou před sklem okna, které má výhled do klidné ulice.

  • 2 |
Uvnitř obývacího pokoje se také nachází dvojitý pracovní prostor, přičemž stůl je tlačen proti vnitřní skleněné stěně a dívá se ven. Trojice plovoucích nástěnných polic drží některé knihy a obrázky.

  • 3 |
Neobvyklá stěna lemuje opačnou stranu obývacího pokoje, za řadou bílých základních jednotek. Osvětlení instalace osvětluje okolní osvětlení.

  • 4 |
Obytné první patro je řešeno plovoucím schodištěm z fotografického studia a galerie. Každý krok je kovový 3D rovnoběžníkový rám, připevněný jednotlivě ke stěně studia, aby se vytvořil výstup na mezaninovou platformu. Moderní design madla je osvětlen LED pásovými světly.

  • 5 |
Hned pod okrajem mezipatra se nachází recepce pro hosty u malé úložné zdi se zářivě žlutým výklenkem. Černá přízvuková židle se sklání ve středu prostoru studia v přízemí a nabízí místo k odpočinku mezi focením.

  • 6 |
Malý vedlejší stolek vedle černé a dřevěné křesla poskytuje místo, kam můžete během pracovních přestávek položit hrnek kávy, nebo dokonce spálit relaxační svíčku. Židle a její partner jsou umístěny směrem k mírové ulici, vidět skrz obrovské černé rámované skleněné dveře.

  • 7 |
Na opačné straně studia než ke schodišti se nachází šedá galerie. Obvodové světelné paprsky podél jeho horní a spodní hrany. Za recepcí pro hosty se nachází pracovní stůl před kuchyňským koutem a dveřmi do koupelny galerie.

  • 8 |
Hned za přistáním v horní části plovoucího schodiště se nachází relaxační prostor s blikajícím moderním krbem a dvě pohodlná moderní křesla. Ve fázi návrhu byla položena otázka, jak lze jednoduché oddělení přeměnit v multifunkční oblast, ve které mohou existovat různé funkce a nastavení života. Byla hledána řešení pro stanovení propustnosti v těchto funkcích, pro vytvoření volného toku mezi použitím a životem.

  • 9 |
Přistání v prvním patře se spojuje s platformou průmyslového stylu, která je chodníkem do oblasti domácí knihovny. Protože jedním z hlavních cílů předělávky bylo maximalizovat kreativní prostor pro fotografické studio, mezipatro a první patro jsou navrženy tak, aby v případě potřeby sloužily jako další prostor pro fotografování. Funkce práce, bydlení, vystavování všeho propleteného pod střechou fotografického ateliéru se spojují a vytvářejí tak „životní styl“ podkroví.

  • 10 |
Moderní krb v relaxační oblasti podtrhuje robustní kamenný krb. Krb je oblečen se skupinou jasných dekorativních váz, které zachycují světlo z plamenů.

  • 11 |
Pohybující se kolem ohniště, velká okna lemují stěnu jídelního prostoru v kuchyni, ve kterém je ostrov, který kombinuje jak vaření, tak jídelní funkce, centrický.

  • 12 |
Kuchyňský ostrov korunuje zářící chromová digestoř s jídelním nástavcem. Uprostřed dřevěné pracovní desky ostrova se nachází dřez z nerezové oceli.

  • 13 |
Posuvné dveře otevírají kuchyň až na terasu, která vede po celé délce jídelny a relaxační místnosti.

  • 14 |
Dlouhá terasa lemuje džungle rostlin.

  • 16 |
Vlastní koupelna je přístupná z ložnice.

  • 17 |
Vybavení šaten pro hosty v galerii má nervózní průmyslovou atmosféru.

  • 18 |
Dveře z dvojitého skla otevírají celou přední část budovy. Návštěvníci rušných výstavních otvorů mohou přetéct do pouliční foyer na široké chodníku, která patří městu a ministerstvu.

  • 19 |
Pokud může výstava volně proudit mezi vnitřním prostorem a ulicí, mohou potenciální návštěvníci výstavy procházet a prohlížet si bez filtru. Tato oblast se stává sociální platformou, kde se lidé mohou mísit v pohodlí ulice pod širým nebem, místo aby byli umístěni uvnitř kryté galerie.

  • 20 |
Výsledkem chytré konfigurace konstrukce je dokonalá rovnováha mezi oddělením a mísením funkcí. Výsledkem je zábavný prostor, který může být otevřen pro veřejnost, a přesto poskytuje potřebné soukromí tam, kde je to potřeba.

  • 21 |
Perspektivní nákres prostoru galerie v přízemí a domácího interiéru v prvním patře. Tato část nezahrnuje soukromou domácí kancelář v prvním patře, která se nachází hned vedle mezipatře.

  • 22 |
Čelní pohled zobrazující dvojité skleněné dveře, které se otevírají na veřejnou foyer ulice.

  • 23 |
Půdorys přízemí.

  • 24 |
Půdorys v prvním patře (kompletní se soukromou kanceláří).


Doporučená četba: 40 neuvěřitelných Lofts, které posouvají hranice


Podívejte se na video: Jižák je čtvrť osamělých dětí, říká malíř Josef Bolf (Srpen 2022).