Design

Dynamický dům se střešní zahradou vodní nádvoří

Dynamický dům se střešní zahradou vodní nádvoří



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The Coral House je ohromující projekt Guz Architects, který se nachází v klidné rezidenční čtvrti v Singapuru. Domov byl navržen pro mladý pár se třemi malými dětmi s cílem vytvořit prostor, který povzbudil interakci mezi členy rodiny a příjemné prostředí pro hru. Dům byl postaven na rovném místě čtvercového tvaru a zahrnuje otevřené oboustranné venkovní pokoje, které zahrnují tropické klima. Přirozeně větrané svazky vytvářejí dynamickou vzájemně propojenou kompozici obytného prostoru a zahrady, plus bazén, rybník a střešní zahrady. Unikátní dům stojí jako přírodní svěží zelená oáza uprostřed rušného městského prostředí Singapuru.

  • 1 |
Třímetrový hluboký bazén je uzavřen v akrylátových stěnách, které se ovinují kolem obývacího pokoje verandy. Bazén se spojuje do mělkého sladkovodního reflexního rybníka, když se přibližujeme k obytné a kuchyňské oblasti, a konečně se vodní útvar stává velkým rybníkem ve vodní zahradě uvnitř hlavního vchodu.

  • 2 |
Design vstupních dveří je řada dřevěných panelů a roštového dřeva, které umožňují nahlédnout do zahradní zeleně uvnitř hranic.

  • 3 |
Otevřené oboustranné schodiště stoupá na střešní zahradu na jednom konci dvoupodlažní budovy.

  • 4 |
Přesah střešní zahrady napomáhá zastínění oken a moderních venkovních židlí před plamenem slunce, který funguje jako pasivní způsob chlazení terasy a interiéru bez nutnosti mechanického chlazení.

  • 5 |
Svěží zahrady pomáhají při zadržování vody, čímž snižují tlak v systému povrchové vody v době silných dešťů. Rozsáhlé terénní úpravy na všech patrech vedou ke snížení oxidu uhličitého z rodinného domu.

  • 6 |
Kruhový výřez v horní palubě umožňuje slunci vyživovat strom zasadený v přízemí a poskytuje mu růstový prostor. Uklidňující výhled mladého stromu s okolní mini zahradou a odrazovým bazénem si můžete vychutnat z vnitřní kuchyně na jedné straně a otevřeného oboustranného obývacího pokoje na straně druhé. Interiérová výzdoba přináší přirozený pocit z venku tím, že zahrnuje nábytek ze dřeva a akcenty, to vše na jednoduchém vzdušném bílém pozadí.

  • 7 |
Dům používá křížové větrání jako další pasivní environmentální princip, aby se minimalizovala potřeba mechanického chlazení; to bylo maximalizováno polohou stavby na místě.

  • 8 |
Ve druhém patře jsou hlavní ložnice a koupelna odděleny od dětských pokojů hlavním schodištěm a proskleným přistáním. Průhledné balustrády, které běží po každé straně podběhu, poskytují zelený pohled na jednu stranu a pohled na přízemí na straně druhé. Z bíle natřených stěn na přistání v prvním patře je ponechán silný oranžový pruh; odpovídá teplu struktury tónu dřeva, rámování, podlah a stropních panelů. Barevná část rámuje okna studie, kde můžeme vidět množství počítačového vybavení a kancelářských regálů.

  • 9 |
Při průchodu hlavním vchodem jsme se setkali s bublajícím rybníkem na centrálním vodním nádvoří. Ve středu je strom plný stromů s listy kymácejícími se v blaženě ochlazujícím vánku. Vlnící se voda, plavající se ryby a kymácící větve přinášejí pohyb a život do designu nádvoří a zaměřují se spíše na přírodu než na umělé cihly a malty.

  • 10 |
Akrylové strany venkovního bazénu sahají až do úrovně suterénu domu, kde se stávají okny mediální místnosti a koupelny. Vodní pohled filtruje přirozené světlo do podzemních místností, s třpytivým pohybem, do oblasti, která by jinak byla velmi klidným a temným místem. V koupelně v suterénu je zakřivená stěna mozaikové dlaždice, která hraje na vodní téma, uspořádaná v designu, který vypadá jako bubliny. Bezrámové zrcadlo na jednom konci místnosti zdvojnásobuje vzhled prostoru a také zdvojnásobuje výhled na bazén.

  • 12 |
Zdá se, že nádherná výsadba kape ze všech povrchů, jako by příroda převzala vládu a žádá zpět zemi.

  • 13 |
V přízemí se nachází řada jídelen, které poskytují možnosti pro jídla fresky, vnitřní formální večeře a příležitostné občerstvení přímo v kuchyni. Servisní prostory a prostor pro spaní zaměstnanců jsou skryty před pohledem za hlavním schodištěm. V přízemí je také ložnice pro hosty, útulný salonek a několik šaten, ale největší vodní část domu zaujímá centrální vodní dvůr se zahradou.

  • 14 |
Na každém křídle budovy si můžete pochutnat na jiné střešní zahradě, která slouží apartmá hlavní ložnice a odděleným dětským ložnicím. Domácí kancelář je přístupná z rodičovské strany a poskytuje dvojitou pracovní stanici.

  • 15 |
V suterénu mediální místnosti je pár relaxačních prostorů.

  • 16 |
Hlavní schodiště vede z centrálního nádvoří v přízemí.

  • 17 |
Střešní zahrady a zralé stromy rozmazávají úrovně domu a prolínají 2 podlaží. Z ulice lze vidět objemy ložnic vykukujících nad hranice střešních zahrad a převislé vegetace.


Tady je další dům navržený stejným architektem ve stylu podpisu: Serene Sun House


Podívejte se na video: Podbití střechy (Srpen 2022).