Design

Současný domov majestátního předválečného deštného stromu

Současný domov majestátního předválečného deštného stromu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tento příklad současné architektury navržený společností ONG ONG stojí v rozlehlé zelené zahradě v Singapuru. Kolosální předválečný dešťový strom vzkvétá v jeho upravené krajině s tak velkolepostí, že velká část architektury je navržena tak, aby si užívala svou přítomnost, stejně jako další menší a různé druhy stromu. Přestože je zcela chráněna a obalena moderním pohodlím v interiéru, příroda může být stále pozorována a absorbována z celého domu; uklidňující setkání s přírodou jsou k dispozici prostřednictvím rozměrů prosklených stěn, které lze zcela zatáhnout pro bezproblémové spojení. Při západu slunce je zralá zahrada dramaticky osvětlená, takže ji lze vždy ocenit i v noci.

  • 1 |
Moderní budova stojí na dvou podlažích, s extra suterénní podlahou, která byla před domem skryta. Domov je mírně zvednutý ze země, usadil se na rovině s venkovní terasou.

  • 2 |
Paluba tlačí hladce proti vnitřní podlaze a podporuje plynulý interiérový a venkovní zážitek, když jsou velké zasklené dveře zcela zasunuty. Most protíná bazén na klíně, aby umožnil přímý průchod z domu do upraveného zahradního trávníku.

  • 3 |
Byt je obložen teplým mořeným dřevem. Jeho vnější hranice jsou označeny odpovídajícím dřevěným plotem.

  • 4 |
Laminované dřevěné panely dávají pauzu betonové a skleněné fasádě.

  • 5 |
Část země byla odříznuta mezi stranou domu a okrajem bazénu na klíně; to je lehká studna pro sklepní místnosti. Tento výřez také umožňuje pozorovat krásný deštník v zahradě z podzemní úrovně.

  • 6 |
Další ohromující strom stojí na okraji svého malého kopce na okraji paluby s bazénem.

  • 7 |
Sklo se rozprostírá po celé délce prvního patra pro nepřetržitý panoramatický výhled na areál.

  • 8 |
Na jedné straně exteriéru je velká moderní zahradní socha.

  • 9 |
Podlaha běží také po zadní části domu, stejně jako trávník, zralé stromy a keře.

  • 10 |
V noci se obydlí jeví jako krásná lucerna s vnitřním světelným filtrem skrz jeho strany.

  • 11 |
Zahrada je do značné míry chráněna před vchodem žulovou zdí, ale rozptýlené panely vytvářejí řadu štíhlých otvorů a vytvářejí příjemnou atmosféru.

  • 12 |
Hrubá textura žuly dobře kontrastuje s hladkostí betonu, dřeva a skla.

  • 13 |
Vestavěný secí stroj drží více zeleně u bazénu.

  • 14 |
Suterén se otevírá do spodní části svažité zahrady, která efektivně vytváří sekundární úroveň terénu. Venkovní lavička zde poskytuje klidné místo pro reflexi.

  • 15 |
Zpět v přední části domu můžeme vidět, že interiérový nábytek byl vybrán v tlumených barvách, aby doplňoval vnější tóny.

  • 16 |
Nahlédnutí do salonu odhaluje točité schodiště - tvar, který se odráží v zahradní soše.

  • 17 |
Z prostoru bazénu je vidět vnitřní architektonické schodiště.

  • 18 |
Když vcházíme do domu ze zahrady, vstupujeme do hlavního obývacího pokoje, kde točité schodiště vede do nejvyššího patra.

  • 19 |
Uprostřed obývacího pokoje je jedinečný konferenční stolek, který vypadá dostatečně dlouho, aby se vešel na několik stovek šálků kávy!

  • 20 |
Otevřené dřevěné schody designu schodiště vám umožní vidět celou cestu nahoru a připomínají roštové dřevěné panely podél vnější strany domu.

  • 21 |
Boky schodiště jsou plné, pokryté jednoduchým stříbrným zábradlím.

  • 22 |
Ke schodišti se dostanete přímo z hlavního vchodu do domu.

  • 23 |
Schodiště se odráží v lesklé bílé podlaze pod povrchem.

  • 24 |
Kuchyně má také lesklý bílý povrch, pokrývá čelní strany skříně a pracovní desky. S vestavěným jídelním stolem odpovídá řada bohatých dřevěných skříní, které se dotýkají centrálního ostrova.

  • 25 |
Čtyři dřevěné židle lemují zakázkový jídelní stůl pod neobvyklým shlukem závěsných světel. Jednu celou stěnu kuchyňské večeře pokrývají bílé skříňky od podlahy ke stropu.

  • 26 |
Servírovací poklop odhaluje druhou kuchyňskou část, kde probíhá skutečné vaření, a skutečný nepořádek lze udržovat mimo dohled.

  • 27 |
Ve druhém patře najdeme hlavní ložnici. Umístění domácí architektury poskytuje výhled do zahrady a je zde dešťový strom ze všech hlavních prostor, včetně tohoto. U okna byla umístěna pohodlná ložní židle, aby bylo možné plně ocenit panorama.

  • 28 |
Koupelna s vlastním příslušenstvím má oddíl, který jej odděluje od šatny hlavní ložnice. Odsunutím oddílu lze prostor rozšířit a vytvořit tak velkorysý budoár. V tomto velkém mycím prostoru najdeme také koupelnovou marnotratnou umyvadlo a stíněné WC.

  • 30 |
Současná podstavcová mísa vykoukne dřevěnými lamelami…

  • 31 |
… Ale je obklopen dramatičtější žulou.

  • 32 |
Hladký povrch moderního koupelnového nábytku krásně kontrastuje s rustikální stěnou.

  • 33 |
Suterén je věnován relaxaci a zábavě, má kinosál, velkou víceúčelovou halu a lázeňskou místnost a vlastní venkovní gril. Po tom všem je stále ještě prostor pro samostatné servisní střediska. Světlo dobře přináší výhled na deštník.

  • 34 |
I když máme rádi trochu faux deer jelení hlavy domova, doufáme, že tito nejsou skutečný obchod!

  • 35 |
V noci je základna bazénu naplněna hvězdným osvětlením.

  • 36 |
Architektonické osvětlení umožňuje obdivovat celý domov a užívat si ho v malých hodinách.

  • 37 |

  • 38 |

  • 39 |


Doporučená četba: Serene Sun House V Singapuru


Podívejte se na video: ESOcast 194: Cutting Edge of Contemporary Astronomy (Červenec 2022).


Komentáře:

  1. Chester

    Bravo, tahle myšlenka se vám bude hodit

  2. Matunaagd

    Omluva za to zasahuji ... pro mě je tato situace známá. Pojďme to probrat. Napište sem nebo v PM.

  3. Strang

    Páni ...



Napište zprávu