Design

Bauhaus Style Home s vnitřními skleněnými stěnami

Bauhaus Style Home s vnitřními skleněnými stěnami


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dochovaná budova Bauhausu z 30. let v centru Tel-Avivu má byt, který byl zrekonstruován tak, aby odrážel jeho dřívější slávu. Jedná se o soukromý domov architektů Amir Navon a Chen Navon, kteří spolupracovali s designéry interiérů Litalem Ophirem a Ilanou Bronfenovou na prostoru 97 m 2. Součástí člověka je také balkon o rozloze 37 m², který má výhled na jeden z nejatraktivnějších bulvárů města a nachází se vedle izraelského národního divadla „Habima“. Tým kolektivně uznal důležitost ctít dědictví budovy tím, že zachoval svou klasickou architekturu Bauhausu z 30. let 20. století a pustil se do současného interiéru injekce klasicko-evropského stylu.

  • 1 |
Tento byt dříve prošel rekonstrukcí před několika lety s předchozími nájemníky, ale výsledkem byl těsný a jednotvárný prostor bez přirozeného proudění na venkovní balkon. Byt ztratil svůj charakter a smysl pro jedinečný styl. Bylo rozhodnuto, že interiér by měl být udržován jako velký obdélníkový prostor, probíhající paralelně se 4 posuvnými výstupními dveřmi ven z balkonu Bauhaus, aby bylo možné proniknout přirozené světlo.

  • 2 |
Monochromatická paleta bílé, šedé a černé tvoří základ pro mnohem silnější tóny zelené a modré, jako je tato Husk pohovka BB Italia, která směřuje ven k výhledu na balkon.

  • 3 |
Židle Slow od firmy Vitra, umístěná u regálů od podlahy ke stropu, poskytuje pohodlné místo pro čtení. Jako pozadí byla odkryta původní bloková zeď a uvolněný vzhled doplňuje koberec Doshi Levian.

  • 4 |
Strop bytu z 30. let byl udržován v původní výšce 3 metry. Pozornost je upozorňována na jeho velkou výšku instalací 4 zajímavých závěsných světel v jídelně. Moderní jídelní židle, která se shoduje se slečnami, přidávají u stolu tašky nepředvídatelné povahy, které se nacházejí před kuchyňským ostrovem hned za pohovkou.

  • 5 |
Čistý a vzdušný pocit v obývacím prostoru pochází z implementace řady volně stojících prvků, které nenarušují celý prostor. Koncepční pojem „ostrovů“ a materiálů z mramorového kamene, oceli, skla a rybího dubu Carrera se rovná jedné chladné vibraci.

  • 6 |
Kuchyň je tvořena velkou zelenou skladovací kostkou a na míru navrženým centrálním kuchyňským ostrovem, který je využíván zepředu a zezadu. Částečně plovoucí bílý ostrov má varnou desku a troubu, pečicí plochu a myčku nádobí. Zelené skříňky skrývají dva ledničky, vodní bar a kávovar, plus nádobí a spíž.

  • 7 |
Mezi těmito volně stojícími svazky se přirozeně tvoří chodníky, které vedou k ložnicím, koupelnám a balkonům.

  • 8 |
Vysoká zelená kuchyňská krychle je kompletně obklopena skleněnou vitrínou, která je rozdělena belgickými bílými profily z kamene, připomínající evropský styl budovy. Dveře umístěné na obou stranách zelených skříní vedou do herny.

  • 9 |
Zelená kostka nabízí také určité úložiště na této straně, ideální pro skladování hraček nebo pro organizování uměleckých a řemeslných potřeb. Thekidův dekor byl udržován jednoduchý; pouze úhledně zarámovaná umělecká díla naznačují účel místnosti.

  • 10 |
Extra přirozené světlo proudí do herny skrz vnitřní bezpečnostní drátěné stěny a dveře.

  • 12 |
Hlavní ložnice je přístupná přes belgické profilové skleněné dveře, které odpovídají těm, které jsou vidět v otevřeném obývacím pokoji. „Stěna“ v ložnici je ve skutečnosti přizpůsobená modulární jednotka. Vlastní truhlářství je sedací lavička pro ty, kteří vstupují a vystupují z bytu na jedné straně, a skříň přístupná z ložnice na druhé straně. Vlastní koupelna je uzavřena v proskleném objemu a stojí v plném výhledu z ložnice, dokud není nakreslena soukromá opona.

  • 13 |
Více kusů měděného přízvuku najdete v koupelně. Ostatní prvky zde byly udržovány zcela bílé pro svěží výraz. Dokonce i jedinečný faucet nad umyvadlem na stěně pověšený krychle má ošetření sněhově bílou.

  • 14 |
Malý stůl slouží jako praktická police pro dávkovače mýdla, díky čemuž jsou produkty ke koupání snadno dostupné pod sprchou.

  • 15 |

  • 16 |
Dětský pokoj je navržen tak, aby pojal mladého chlapce a dívku. Postel na zakázku umožňuje oběma spát nohou na nohu, s úložnými zásuvkami pod nimi.

  • 17 |
Dětský pokoj je postaven z betonových zdí a měří pouhých 10 metrů čtverečních. Díky svým omezeným rozměrům byla podlahová plocha udržována co nejjasnější, aby dětem nabídla prostornější prostor, a proto najdeme většinu hraček uložených v herně. Naproti jedinečné posteli byla speciální skříň také navržena na míru. Ve středu je vestavěná stanice pro výměnu plen.

  • 18 |
V koupelně je minimalistický poměr s černými faucety a nástěnnými úložnými skříněmi.

  • 20 |
Na balkoně Bauhaus je dostatek místa pro rodinný piknikový stůl pro příjemné stolování pod širým nebem.

  • 21 |
Dvě pohodlně polstrovaná sedadla jsou rozmístěna po celé délce balkonu, aby majitelé domů mohli užívat výhled z různých perspektiv a v různých denních dobách, když se slunce pohybuje kolem.

  • 22 |


Doporučená četba: Současný domov stylu Bauhaus v Haifě


Podívejte se na video: When Did Modern Architecture Actually Begin? ARTiculations (Červenec 2022).


Komentáře:

  1. Zurg

    Super, co jiného říct.

  2. Takazahn

    A co to řekne?

  3. Grosvenor

    Thanks for the information, now I will know.

  4. Romney

    Omlouvám se, ale podle mého názoru se mýlili. Dokážu to dokázat. Napište mi v PM.

  5. Juanito

    Děkuji moc, jak vám mohu poděkovat?

  6. Balmoral

    Omlouvám se, že se teď nemohu zúčastnit diskuse - není volný čas. Ale vrátím se - určitě napíšu, co si o této problematice myslím.



Napište zprávu