Design

Ohromující jeskynní dům ve Španělsku

Ohromující jeskynní dům ve Španělsku



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Moderní muž prošel celým kruhem. Během úsvitu lidstva lidé bydleli v jeskyních. Pomalu jsme se dostali do zděných domů. Ale v poslední době se člověk vrátil ke svým kořenům. A musíme říci, že kdybychom mohli všichni žít v takových domech, všichni se provdají za obyvatele jeskyní bez váhání. Panství Cuevas del Pino od UMMO Estudio leží uhnízděné na svazích Sierry Moreny. Oblast proslulá svou Calcarenitskou skálou, uspořádaná do vrstev, které tvoří geologické útvary. Po celá staletí byla tato formace používána místními pastevci. Dnes je jednou z těchto formací pohodlně elegantní jeskynní domov.

  • 1 |
Jeskyně Sierra Morena byly tradičně využívány zemědělskými dělníky jako úkryt před živly. Ale majetek Cuevo del Pino byl nedávno vyvinut pro nové účely a tento venkovský hotel byl modernizován a přeměněn na krásný domov.

  • 2 |
Architekti byli opatrní, aby respektovali již existující prvky, tvarovali svůj design kolem přírodních prvků jeskyně. Konečným výsledkem je směs organické a moderní architektury typu jin-jang.

  • 3 |
Krajina byla udržována jednoduchá a přirozená. Většina původní krajiny byla zachována jako vždy. Upravený trávník, zahrada keřů a štěrková cesta jsou jedinými lidskými příspěvky. Vrstvy skály nebyly odstraněny, spíše se na ni vysadila tráva, která z toho udělala přirozený zahradní prvek.

  • 4 |
Bílé stěny namísto neutrálnější barvy jsou čisté plátno, které zdůrazňuje krásu okolní krajiny. Designéři věděli lépe než vyzkoušet a vyrovnat nestárnoucí krásu krajiny.

  • 5 |
Podlahy z mramoru a cementové mozaiky jsou moderním aspektem, který vyrovnává nerovnosti skalnatých podlah pro lidské nohy. Odkrytá okna a skleněné dveře směřují na jih za konkrétním účelem pronikání do přirozeného světla.

  • 6 |
Zde se podíváme do interiéru domu. Stěny byly udržovány přirozené a to byl hlavní koncept designu. Stěny jsou samy o sobě akcentem, takže nábytek je většinou doplňkem nádherně syrové povahy jeskyně.

  • 7 |
Ručně vyráběný dřevěný nábytek dodává celému domu teplo. Tkané koberce rozjasňují prostor, aniž by byly nepříjemné. Jeskyně může být starověká, ale nábytek je nejmodernější a pohodlný. To, že je dům v jeskyni, neznamená, že musíte žít jako jeskynní lidé, a proto moderní pohodlí je klíčovým aspektem prostoru.

  • 8 |
Záměrem bylo dosáhnout širokého průsvitného prostoru se současným vybavením. Pro respektování stávajících křivek jeskyně návrháři zapadají do stávajících oblouků stěn. Stěny byly mírně narovnány, ale většinou zůstaly samy, aby si zachovaly pravou drsnost jeskyně.

  • 9 |
Přestože se dům zaměřuje na přírodní krásy domu, byly přidány některé dekorace, aby se zabránilo přílišnému spoléhání prostoru na skutečnou jeskyni. Jemný vrchol, tento esteticky příjemný ornament udržuje tento stůl od prázdného a nudného.

  • 10 |
Kuchyně je srdcem každého domu a také prostorem, kde se odehrává většina činnosti domácnosti. Proto má smysl umístit kuchyni na místo, kde přichází nejvíce světla, a to tím, že ji umístíte do svého vlastního prostoru, kuchyně se stále cítí součástí jeskyně, ale nijak ji neomezuje. Designová skříň napravo najdete v ložnici, surová dřevěná prkna a zrcadlo pokračují v toku organických stěn na obyčejné bílé plátno. Jeskyně zeď zde nebyla změněna, skříň byla zabudována do zdi, aby nedošlo k odstranění jedinečného konstrukčního prvku.

  • 11 |
Široké okno vestavěné do stěny jeskyně je odkryto, takže oblast ložnice přijímá dostatek přirozeného světla. Vzorovaný závěs na čtyřech plakátových postelích a vlněný podlahový koberec vynalézají útulný koutek pro majitele domu na konci dne.

  • 12 |
Bylo přidáno minimální množství nábytku, aby nedošlo k nepořádku v prostoru. V této části domu vidíme dosažený designový koncept. Mramorová podlaha a bílé stěny jsou prvkem, díky kterému se místnost zvětšuje a odlehčuje. Původní střecha zůstala nedotčena, čímž byla odstraněna potřeba jakékoli nepřirozené dekorace, zatímco nábytek změkčil celý prostor.

  • 13 |

  • 14 |
Příslovná kombinace starého a nového, skalní strop změkčuje bílou zeď, zatímco bílá zeď přináší světlo na místo, které ještě nikdy nevidělo slunce.

  • 15 |
V koupelně byla vestavěna do skály s mramorovou a cementovou mozaikovou podlahou, aby majitel domu nezklouzl do bolestivého pádu. Do zdí bylo zabudováno samostatné vybavení, které kombinovalo dvě schémata designu. Otevřené okno zahrnuje scenérii do rozvržení, zatímco žlutá hliněná mísa na umyvadlo a nachové mýdlové kontejnery jsou zářivě barevnou barvou. Bílé zábradlí na ručník je praktickým prvkem a chromové kohoutky a sprchová hlavice jsou elegantním a luxusním doplňkem do koupelny.

  • 16 |

  • 17 |
Půdorys ukazuje, jak byla jeskyně bezpečně a prakticky renovována, aby vyhovovala potřebám moderního a moderního majitele domu.

  • 18 |



Podívejte se na video: Rodinná vila Bruzovice s garáží a výhledem na Beskydy (Srpen 2022).