Design

Nový kampus Menlo Park na Facebooku navrhl Frank Gehry

Nový kampus Menlo Park na Facebooku navrhl Frank Gehry



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Facebook je připraven začít v obrovském novém kampusu v parku Menlo, do kterého bude na začátku roku 2013 ubytovat 2800 zaměstnanců. Návrh nového rozšíření HQ navrhl renomovaný architekt Frank Gehry, který má historii navrhování ikonických budov. Gehrysovy výtvory obvykle kouzla kouzla - Guggenheimovo muzeum v Bilbau, které navrhl, způsobilo znatelný nárůst příjmů z cestovního ruchu ve městě, protože nadšenci architektů z celého světa se propadli a divili se divu. Tech nezajímá najímání hvězdných architektů, aby navrhli své kanceláře, není v těchto dnech neslýchané a jsme stejně nadšení, když vidíme, co tyto masivní investice přinášejí.

Cílem je vytvořit dokonalý technický prostor: jednu obrovskou místnost, která se vejde tisícům lidí, všichni dost blízko na to, aby spolupracovali. Bude to největší otevřený půdorys na světě, ale také bude mít spoustu soukromých, tichých prostor. Střechou budovy bude park, který se mísí s komunitou s dlouhou pěší stezkou, polem a spoustou míst k sezení. Z vnější strany to bude vypadat, jako byste se dívali na kopec v přírodě.

  • 1 |

  • 2 |

  • 3 |

  • 4 |

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |

  • 8 |

Získejte bezplatné aktualizace e-mailem nebo Facebookem

... A ZÍSKEJTE TOTO ZOBRAZENÍ ZDARMA


Everett Katigbak, manažer environmentálního designu Facebooku, včera představil plány rozšíření kampusu s příspěvkem na Facebooku:

Při každém kroku plánování nové budovy vzal Frank v úvahu naši inženýrskou kulturu. Bude to velká budova jedné místnosti, která se poněkud podobá skladu. Stejně jako my teď, každý bude sedět na volném prostranství s stoly, které lze rychle zamíchat, když se týmy tvoří a rozbíjejí kolem projektů. Budou zde kavárny a spousta mikrokusů s občerstvením, takže už nemusíte mít hlad. Budeme naplnit budovu odlamovacími prostory pohovkami a tabulemi, abychom vám usnadnili dostat se z vašeho stolu.

Venku jsme věnovali stejnou pozornost. Exteriér zohledňuje místní architekturu tak, aby dobře zapadal do jeho okolí. Vysadíme tunu stromů na pozemku a více na střešní zahradě, která pokrývá celou budovu. Surový, nedokončený vzhled našich budov znamená, že je můžeme postavit rychle as velkým důrazem na ekologii. Budeme samozřejmě udržovat náš současný areál a propojíme je pomocí podzemního tunelu.

Snímek se svolením: Facebook Frank Gehry

Příbuzný:
Aktuální sídlo společnosti Facebook
Nové navrhované sídlo společnosti Apple


Podívejte se na video: Inside Facebooks Epic HQ Expansion (Srpen 2022).